Bespannen tennisracket

Een goed bespannen tennisracket maakt veel verschil in de manier waarop u kunt tennissen. Een verkeerd bespannen racket kan er voor zorgen dat u net die ene bal niet lekker raakt. En erger, het kan er voor zorgen dat u een blessure oploopt of verergert.

Eisen voor bespanningen

Er zijn vele soorten bespanningen. Doordat wij ERSA gecertificeerd zijn hebben we een opleiding gehad om u optimaal te kunnen ondersteunen op het gebied van racket-bespanning. De ideale bespanning voor u hangt af van een aantal factoren:

  • Het soort racket waar u mee speelt
  • Wat voor type speler bent u (beginner, gevorderd, competitie speler, prof)
  • Wat voor slagen heeft u (vlak of topspin)
  • Bent u gevoelig voor bepaalde trillingen of heeft u een blessure

Zo werkt BreakPointTennis

BreakPointTennis gaat graag met u in gesprek. Zo begrijpen wij beter welke manier van bespannen bij u past en gaat bijdragen aan meer tennisplezier. We gaan met u in gesprek over de hierboven beschreven punten. Uit alle informatie die u ons geeft gaan wij in overleg bepalen welke snaar het beste bij u zou passen, en met welk aantal kilo’s we uw racket gaan bespannen.

Certificeringen

Wij zijn bij de ERSA (European Racquet Stringers Association) gecertificeerd met de volgende diploma’s.

  • CS (Certified Stringer)
  • MRT (Master Racquet Technician)

Dit betekent dat wij er voor zorgen dat u altijd met de juiste bespanning speelt, d.w.z. de juiste snaren en het juiste aantal kilo’s.

Snaren voor uw bespanning

Er zijn verschillende types snaren:

  1. Mono-filament snaren bestaan uit één kern. Dit is een sterke snaar die niet snel zal breken echter de spanning van de snaar loopt wel snel terug. Een bespanning waarin mono-filament snaren zijn verwerkt geeft meer controle. We adviseren deze snaren een aantal kilo zachter te bespannen.
  2. Multi-filament snaren bestaan uit meerdere kernen, Deze snaren houden hun spanning langer vast, zijn comfortabeler voor de arm. en geven meer power. De kans dat deze snaren breken is groter dan bij de mono-filament snaren.
  3. Natuurlijke darm snaren zijn gemaakt van runder darm. Voor één setje snaren van 12 meter zijn twee koeien nodig. Voordeel is dat de bespannning lang op spanning blijft en deze snaren zijn het meest vriendelijk voor de arm.

Afhankelijk van uw speelsterkte en stijl kunnen we levensduur en comfort volgens uw wensen in balans brengen door een hybride bespanning (combinatie van verschillende type snaren in één bespanning) toe te passen.

Wanneer uw bespanning vervangen?

Een snaar heeft een beperkte levensduur. Het is niet zo dat als de snaar nog niet kapot is, hij nog optimaal speelt. Snaren zijn elastisch en verliezen rek tijdens het spelen. Door te lang te wachten met het opnieuw bespannen van uw racket kunt u comfort verliezen of zelfs arm klachten krijgen. Wij adviseren om het aantal keren dat u in de week tennist, uw bespanning per jaar te vervangen. Dus 4x in de week tennissen is 4x per jaar laten bespannen. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het type snaar en bespanning dat u gebruikt.

Bekijk hier de mogelijkheden en prijzen