Over BPT

Introductie

Mijn naam is Erik van der Laan en tennis is al een aantal jaren mijn grootste passie. Zelf ben ik lid van tennisvereniging G.S.M. in Nieuw-Buinen. Naast het spelen van een groot aantal toernooien in de regio speel ik op zaterdag ook competitie in een mixteam.

Naast het zelf spelen organiseer ik met andere vrijwilligers in maart het jaarlijkse Open Tennistoernooi van onze vereniging. Het is het eerste buitentoernooi van het seizoen en het trekt mede door de gezelligheid meer dan 200 spelers uit de gehele regio.  Daarnaast zit in een commissie die jaarlijks een BeachtennisToernooi organiseert in de maand juli van elk kalenderjaar. We organiseren dit met leden van 3 verschillende verenigingen. Het is superleuk om zulke toernooien te mogen organiseren.

Bespannen 

Binnen de ‘recreatieve’ tenniswereld is het materiaal waarmee gespeeld wordt in Nederland nog steeds een onderbelicht onderwerp. Helaas zijn veel tennisliefhebbers er zich niet van bewust hoe belangrijk het juiste materiaal, de juiste snaar, het gewicht etc. is en bepalend kan zijn voor de prestaties.

Mede hierdoor ben ik mij hierin gaan verdiepen en ben ik inmiddels een gecertificeerd bespanner en Master Racquet Technican. Deze studie helpt specialisten tot uitmuntende kennis van rackets en andere producten en bevorderd het vertrouwen naar de consument. De ERSA is een organisatie met ongeveer 3000 leden wereldwijd met onder meer fabrikanten, specialisten, sportzaken en verkooporganisaties. Deze organisatie brengt het bespannen van (tennis)rackets naar een hoger niveau.