Spelregels BPT Cup

Spelregels BPT Cup

Iedere tenniss(t)er die meedoet aan één van de toernooien van de BPT Cup wordt automatisch opgenomen op de ranglijst. Deelname is gratis. Door de organisatie van de BPT Cup wordt er een ranglijst bijgehouden voor zowel de heren als de dames, welke z.s.m. na afloop van het toernooi zal worden gepubliceerd op de website van BreakPointTennis.

Deelnemers krijgen punten toegekend voor enerzijds de deelname en anderzijds voor de behaalde prestaties.

Puntentoekenning voor deelname ( elke toernooi telt )

Voor elke deelname aan een van de toernooien van het BPT Cup worden 2 punten toegekend.  Indien een deelnemer zich meerdere keren inschrijft voor een toernooi (dus bv. DD6 en GD7) zal slechts 1 keer punten worden toegekend voor de deelname. Speel je alle toernooien dan heb je 14 punten verzameld. LET OP: Je moet wel een wedstrijd hebben gespeeld tijdens het toernooi. 

Puntentoekenning voor prestaties ( 4 beste resultaten van 7 toernooien)

De vier beste resultaten van het jaar tellen mee voor het klassement. Speel je alle toernooien dan mag je de 3 slechtste resultaten wegstrepen.

Naast de toekenning van punten voor deelname worden ook punten toegekend voor de behaalde prestaties. De puntentelling is opgesteld op basis van het aantal deelnemers en het verwachte aantal te spelen wedstrijden in een categorie.

Indien gespeeld wordt in een poulesysteem of poulesysteem met daaraan gekoppeld een afvalschema worden de volgende punten toegekend.

Puntenverdeling voor poule-systeem zonder een afvalschema:

Poule 3 Poule 4 Poule 5
Winnaar 10 12 14
2e plaats 7 9 10
3e plaats 4 6 7
4e plaats 3 4
5e plaats 2

 

Puntenverdeling voor poule-systeem met een afvalschema:

1e

plaats

2e

plaats

3e – 4e

Plaats

5e – 8e

Plaats

6-8 deelnemers 14 10 7
9-12 deelnemers 16 12 8 4
13-16 deelnemers 18 13 9 4